Verzending in heel NL
Groothandel in andere dranken
We’re hiring! Drivers & Orderpickers

dorstlust-hr-197.jpg

Bij Dorstlust gaan we voor duurzaam. Period. We doen wat we kunnen om bij te dragen aan het (in rap tempo!) vergroenen van onze business.

We nemen onze verantwoordelijkheid om maatschappelijk verantwoord en duurzaam te ondernemen en dorst te lessen. We kiezen ons assortiment er op uit en we proberen zelf ook ons steentje bij te dragen waar mogelijk. Iets ánders drinken is zoveel breder dan smaak en we zien hier een voorbeeldfunctie die we graag vervullen. Zo inspireren we hopelijk anderen in de business om hetzelfde te doen.

 

Wat dingen zijn die we zelf al doen? Komt 'ie:

Biologische groothandel

Dorstlust is een biologische SKAL gecertificeerde groothandel, wat betekent dat je er van op aan kunt dat de biologische producten die wij uitleveren ook gewoon echt biologisch zijn. Maar da’s (bio)logisch. En daar zijn we best een beetje trots op! Of een biologisch keurmerk dan zaligmakend is voor duurzaamheid? Zeker niet. Maar het is wel een controleerbaar en erkend keurmerk over de manier hoe er met producten om wordt gegaan. En dat is wel gewoon belangrijk.

Paperless

In 2020 hebben we de stap gemaakt naar een WMS en werken we zo veel als mogelijk paperless. Als klant krijg je van ons nu nog één fysieke pakbon, de rest van het proces gaat volledig digitaal. Op naar 100% papiervrij.

Weg met plastic!

Waar mogelijk werken we plasticvrij. Steeds meer merken stappen over op plasticvrije verpakkingen, yay! Wij nemen ons aandeel in plasticvrije verpakkingen en verzending met onze Drankerij. Voor pallettransport is dit een work in progress: om een drankenlading heelhuids te kunnen versturen moeten we deze met folie inpakken. We houden onze ogen en oren open voor een beter alternatief. Heb jij een beter alternatief die je met ons wilt delen? 

Energie

Ons Dorstlust HQ heeft zonnepanelen op het dak en de overige energie komt van groene stroom. Dat laatste geldt ook voor de Drankerij.

Wagenpark

Groot feest, want eind 2021 kregen we onze eerste elektrische bus binnen! Victorie, and first of many! Een deel van onze bezorgingen zijn dus uitstootvrij, is dat even lekker. Tsja, we zijn nog niet op 100% elektrisch, maar zijn vastberaden om zo snel als kan helemaal green te gaan.  Tot die tijd, Diesel bussen that is. Dat heeft een praktische redenen; toen we onze huidige bussen aanschaften was de ontwikkeling nog niet ver genoeg om er voor te zorgen dat we ook (betaalbaar) ver buiten ons eigen Amsterdam flexibel kunnen bezorgen. Omdat we die bussen al hebben, rijden we die eerst op. Da’s ook duurzaam, niet? Ons plan om stap voor stap over te gaan zodat we met een poosje met een gerust hard kunnen zeggen: Dorstlust is 100% uitstootvrij.

Weg met uitstoot!

Tot die tijd zorgen we ervoor dat onze uitstoot zo laag als mogelijk is. Dit doen we mede door efficiënte routes te plannen, zoals bijvoorbeeld het wekelijks bundelen van orders in Leiden, in plaats van meerdere keren per week voor een kleine order km’s maken. Ook werken we sinds enige tijd met track&trace codes via sms, waarmee we de dichte deuren, dubbele stops en dus onnodige kilometers flink hebben kunnen minimaliseren.

 

 

Work in progress

 

Zijn we er daarmee al? Zeker niet! We’re just getting started. Het eerlijke verhaal is natuurlijk dat we met beperkte middelen zoveel mogelijk voor elkaar proberen te krijgen. En daar kunnen we absoluut hulp bij gebruiken!

Dus, heb jij ideeën om Dorstlust verder te helpen verduurzamen? Schroom niet en neem hier contact met ons op.