Verzending in heel NL
Groothandel in andere dranken
We’re hiring! Drivers & Orderpickers

Vacature Voorraadbeheerder

Dorstlust is een scale up uit de Amsterdamse Houthavens, opgericht in 2012 en de new kids on the block van de drankenbusiness. Met de liefste collega’s en drank zat – want ja; we practise what we preach. Met onze Groothandel, onze Drankerij en de webshop zijn we hard aan de weg aan het timmeren om onze missie te laten slagen: heel Nederland en België iets ánders te laten drinken. Voor 2023 zijn we daarom op zoek naar een voorraadbeheerder.

 

 Amsterdam – fulltime  – februari 2023

 

Over de functie


Als voorraadbeheerder ben jij de baas over de voorraad, ben je de link tussen leverancier en Dorstlust en zorg jij voor de optimale voorraadpositie. Jij fixt dat we geen nee hoeven te verkopen aan klanten, maar ook dat ons warehouse niet vol staat met dranken die weinig roteren. Deze sweetspot is wat jou elke dag drijft. Samen met het operations team en commercie ben je altijd op zoek naar de juiste balans tussen vraag en aanbod. Out of stocks en producten die over datum gaan? Neejoh!

Je werkt als voorraadbeheerder bij Dorstlust data gedreven op basis van inzichten en modellen. Je plaatst inkooporders bij leveranciers, waarbij je de onderlinge afspraken niet uit het oog verliest, checkt in met logistiek voor de actuele levertijden, en houdt een kort lijntje met de warehouse manager voor overzicht of alles (goed) is aangekomen. Je controleert marges en houdt de voorraadposities en dus het budget scherp. Als inkoop heb je een korte lijn met verkoop; komt er een grote onverwachte aanvraag tussendoor? Ga je regelen! Daarvoor onderhoudt je nauw contact met onze gewaardeerde leveranciers en partners, jij weet wat er speelt en informeert de organisatie hierover, zodat je voorkomt dat onze klanten met een lege koelkast komen te zitten. The devil is in the detail, daarom draag jij zorg voor het invoeren, onderhouden en up-to-date houden van de productdata in ons ERP systeem.

In deze rol sta je midden in onze organisatie, als inkoop schakel je natuurlijk continu met je collega’s van commercie, maak je afspraken over de logistiek met je collega’s van operations en schakel je veel met onze warehouse manager over de voorraadposities in ons magazijn. Lekker afwisselend werk dus, van puzzelen in excel sheets tot veel overleg met leveranciers, tot in de warehouse voorraad controleren. Je rapporteert aan de operations manager. 

 

Over jou

Als jij één skill hebt is het wel overzicht bewaren. Je hebt een helicopterview, bent analytisch en hebt al enige ervaring met inkoop of voorraadbeheer. Daar heb je geleerd data gedreven te werken met een oog voor detail. Je werkt netjes en bent administratief sterk. Je filtert behoeftes uit de markt er feilloos uit en vertaalt die altijd door in een concrete oplossing. Verder? Je hebt er lol in om samen met een jong en ambitieus team elke dag te gaan voor zo veel mogelijk dorst lessen en bent communicatief sterk. 

 

 • MBO denk- en werkniveau en 1+ jaar werkervaring 
 • Je hebt ervaring binnen inkoop/supplychain (en een enorme streep voor als je de drankenbusiness kent)
 • Je hebt kennis van (IT)-systemen, vaardig met excel/sheets, en ervaring met Exact is een pré maar niet noodzakelijk
 • Je bent positief en hebt probleemoplossend vermogen. Plottwist? Kommaarop!
 • Affiniteit met de supply chain en verkoop (en drankjes!) is een pré

 

Over onze beloning

 • Een werkplek in de gezelligste loods van Amsterdam: het Dorstlust HQ
 • Een marktconform salaris in lijn met je ervaring
 • Een jaarlijks opleidingsbudget
 • Pensioenopbouw
 • Een klein en jong team als collega’s
 • Personeelskorting én een Drankerij budget
 • Natuurlijk zo veel fris als je wilt drinken, koffie van Lot61 en lunch van de buurtboer – en de lekkerste biertjes bij de vrijmibo
 • Een zichtbare bijdrage aan onze missie om heel Nederland iets ánders te laten drinken
 • Meer te weten komen over de drank waarmee je werkt; van distilleerderij tour tot brouwerij-bezoek;

 

Zinin?

Klinkt goed? Stel jezelf aan ons voor en mail je motivatie en CV naar Tessa via werken@dorstlust.nl ovv voorraadbeheerder.