Vacature | Customer experience employee

Juli 2022

Amsterdam – parttime – september 2022

Over de functie

Geniet jij ervan om het gezicht te zijn van een jonge en frisse scale-up? Als Customer experience employee bij Dorstlust ben je het dagelijks aanspreekpunt namens Dorstlust en de Drankerij online. Je neemt de klantenservice onder je hoede en schakelt hiervoor met de verschillende afdelingen, van inkoop tot verkoop en van operatie tot finance. Je bent een fixer en zorgt dat er op elke vraag een antwoord komt.

Dit doe je door direct en warm contact te onderhouden met zowel b2c (Drankerij) als b2b klanten (oftewel, de leukste horeca en retail van Nederland). Je beantwoord vragen over de webshop, denkt mee over de klantervaring van a tot z, zet orders door en hebt klanttevredenheid op nummer 1 staan. Jouw missie? Onze blije klanten koesteren – we scoren niet voor niets een 4.8 en 5.0 op Google Reviews!

A day in the life 

‘s Ochtends check je de binnengekomen orders voor Dorstlust – dat wordt veel horeca zaken beleveren vandaag – en mailboxen op binnenkomende klantvragen of struggles. Met een vers bakkie van Lot61 naast je breng je die ene klant goed nieuws met een postorder die terecht is, beantwoordt je vragen via onze verschillende kanalen en zorg je dat operations en processen gefinetuned worden door feedback van klanten door te geven. Done, mooi. Daarna pak je het webshop project verder op, beantwoordt je de telefoon en duikt nog even in de mailbox. Tijd voor lunch met het team, verzorgd door de Buurtboer. Daarna even spitsuur aan de telefoon, en spreek je zowel potentiele nieuwe klanten als huidige die je adviseert over ons assortiment, help je consument Bas bij het bestellen van een nieuw krat Club-Mate en zit je bij een sales overleg waar jij je mening geeft over de klantervaring. Zo, einde dag, mailbox leeg en iedereen kunnen helpen. Feels good. Tot morgen!

Over jou

💧  Jij bent hands-on en krijgt energie van schakelen met klanten en je collega’s

💧  Praktisch, probleemoplossend en positief

💧  Ervaring is geen must, maar je vindt jezelf gastvrij, servicegericht en secuur werken en onderkent dat dat een killer combinatie is voor customer support

💧 Je spreekt en schrijft vloeiend Nederlands en Engels. Op een warme en creatieve manier communiceren met klanten is voor jou een makkie

 

Over onze beloning

💧 Een werkplek in de gezelligste loods van Amsterdam: het Dorstlust HQ

💧Een marktconform salaris in lijn met je ervaring

💧Een jaarlijks opleidingsbudget

💧 Pensioenopbouw, we melden jou aan bij Pensioenfonds Detailhandel

💧 Personeelskorting én een Drankerij budget

💧 Een klein en jong team als collega’s

💧 Natuurlijk zo veel fris als je wilt drinken, koffie van Lot61 en lunch van de buurtboer – en de lekkerste biertjes bij de vrijmibo

💧 Een zichtbare bijdrage aan onze missie om heel Nederland iets ánders te laten drinken

💧 Wij investeren in jou en je kennis over dranken; van distilleerderij tour tot brouwerij-bezoek; wij zijn graag jouw springplank naar de drankenwereld.


De functie staat uit voor parttime, 16 tot 32 uur per week.

Klinkt goed? Stel jezelf aan ons voor en mail je motivatie en CV naar Tessa via werken@dorstlust.nl ovv customer experience, dan maken we graag kennis met je.