‘Meet Vørding, born and raised in Amsterdam with a love for gin and a passion for perfection.’ En deze Vørding, Thomas Vørding wel te verstaan, ontmoet je graag, geloof ons maar. Enkel klasse en stijl, en dat geldt ook zeker voor zijn gin. Thomas was altijd al fervent cocktailliefhebber, en besloot op een zekere avond gewoon eens zelf aan de slag te gaan. Met een gin! Waarom? Omdat gin de basis is van zijn meest favoriete cocktails. Negroni’s, anyone?

Het geëxperimenteer begon, maar het viel allemaal (letterlijk) vies tegen. Een perfecte gin maken was zo makkelijk nog niet. Tot op een dag Thomas aan het barbecueën was, op zijn dakterras naast de Westerkerk. Zalm gerookt op cederhout, lekker. Hij was ondertussen wat aan het proberen in zijn koperen destilleerketel – de gin wilde nog niet helemaal lukken – toen ‘ie z’n barbecue vergat. Het cederhout wat op de barbecue lag verbrande, en de rook waaide z’n keukentje binnen. En zie daar, het perfecte uitgangspunt voor de perfecte Vørding’s Gin.

Leest weg als een sprookje, en dat is de gin eigenlijk ook. Wat begon als een ideetje voor een kleine kring, werd na hysterisch positieve reacties al gauw het idee om er een echt merk van te maken. Want ja, als die ene perfecte kurk uit Portugal pas vanaf 10.000 stuks te bestellen zijn, dan maar gelijk doorpakken met 10.000 stuks, of niet dan?  In samenwerking met  distilleerderij Onder de Boompjes in Schiedam werd de productie aangepakt, en al gauw werd zijn gin goed serieus genomen.

Hij hakt en toast het cederhout overigens nog steeds zelf, daar in zijn keukentje bij de Westerkerk. Hoe charmant.