Niet een microbrouwerij, maar een nanobrouwerij. Een brouwerij waar het draait om smaak en ambacht en niet om hectolicters. ‘Onze bieren worden zonder haast gebrouwen en krijgen de gelegenheid om op natuurlijke wijze te evolueren in smaak.’

In 2014 opgericht en begonnen met brouwen in de ketels van Brouwerij De Praght in Dronten. Inmiddels zijn de jongens opzoek naar een locatie in Amsterdam om een duurzame Nano brouwerij te kunnen openen.

De bieren die worden gebrouwen zijn origineel, maar hebben ook respect voor tradities. Zo hebben de brouwers een ambachtelijke brouwopleiding gevolgd in België. En naast het brouwen zeggen ze: ‘in de tijd die over blijft verteren we behoorlijk wat vakliteratuur en we experimenteren er op los in onze eigen keukens waar we nieuwe recepturen ontwikkelen.’

En de tijd die ze erin steken werpt zijn vruchten af. Zo won Gajes, een stevig gehopt blondbier, goud op Dutch Beer Challenge. Ook hun Saison viel in de prijzen. Deze eigentijdse versie van een Belgische klassieker won zilver bij de bierverkiezingen in Noord-Holland.

Best wel Bruut toch?