Bouche
BOUCHE Kombucha uit Berlijn is hier en daar zijn we behoorlijk blij mee. BOUCHE gaat voor het zetten van een nieuwe standaard op kombucha gebied en heeft vanaf het begin begrepen dat de ontwikkeling van complexe smaakstructuren de belangrijkste factor is voor de ontwikkeling van verse kombucha. BOUCHE wordt handgemaakt en in kleine batches geproduceerd, en geleverd in een 330ml amberkleurige glazen fles om de smaak en kwaliteit van de verse kombucha te behouden. Bewaar (en drink) ‘m dan ook gekoeld.
Team Bouche
BOUCHE werd in 2019 opgericht met als doel nieuwe normen te stellen voor de smaak en kwaliteit van Kombucha en het brouwproces opnieuw te definiëren.
Het doel is om onderscheidende producten met een eigen signatuur te ontwikkelen, en dat lukt ze goed als je het ons vraagt.
BOUCHE brouwt in een prachtig oud pand aan een raffelrandje van Berlijn, met een klein, ervaren team van mensen uit de culinaire- horeca, design en kunstwereld, die zich inzetten voor de voortdurende ontwikkeling van producten en het brouwproces. Team Bouche heeft een duidelijke focus op productkwaliteit en -diversiteit en eerlijk vakmanschap.
Smaak
BOUCHE ontwikkelt zijn Kombucha met een sterke focus op smaak en gebruikt top-notch ingrediënten en hun eigen startercultuur om die kwaliteit voor elkaar te krijgen. De techniek van dry hopping maakt het mogelijk om verschillende ingrediënten toe te voegen om de smaak te verrijken zonder toevoeging van zoetstoffen en concentraat. Best badass, van Bouche
Bouche 'flavoring' - proces
Door middel van stapsgewijze benadering en uitgebreid experimenteren hebben ze de basis gelegd voor hun productie, een behoorlijk vet 'flavoring' - proces.
Bouche begon met open fermentatie, maar realiseerden zich dat dit leidde tot smaak fluctuaties en wilden een manier vinden om in een gesloten systeem te fermenteren. Door deze veranderingen begonnen ze zich los te maken van de Home Brewings-aanpak. Hun vloeibare startercultuur bevat zwarte en groene thee, evenals suiker uit Duitsland. Zodra de fermentatie de gewenste zuurgraad heeft bereikt, wordt deze met verse thee en suiker in gesloten roestvrijstalen tanks gegoten. Het fermentatieproces wordt op gang gebracht door de startercultuur, waarna de suiker wordt omgezet in alcohol en vervolgens in azijn- en melkzuur. Hun zoektocht naar complexe smaken heeft hen geleid tot het integreren van traditionele methoden van bierbrouwen en wijn maken in hun brouwproces. Het gesloten fermentatieproces, dat gebruik maakt van hun eigen startercultuur in plaats van Scoby, zorgt voor consistente én lekkere kombucha. Het 'flavoring' -proces geeft de kombucha's een eigen maar herkenbare kombucha smaak.
Onderscheidend
Samengevat ontwikkelt BOUCHE zijn Kombucha met een sterke focus op smaak en gebruikt het bedrijf hoogwaardige ingrediënten én hun eigen startercultuur voor een echt onderscheidende smaak. De bijzondere techniek van dry hopping maakt het mogelijk om verschillende ingrediënten toe te voegen om de smaak te verrijken zonder toevoeging van zoetstoffen en concentraat. En daarmee zien we kansen voor Bouche, als onderscheidend kombucha merk in onas Dorstlust assortiment.