Verzending in heel NL
Groothandel in andere dranken
We’re hiring! Drivers & Orderpickers
Something & Nothing goes... Premium Soda!

Something & Nothing goes... Premium Soda!

25.04.23

Something & Nothing verandert haar naam van seltzers naar Premium soda's.


Por que? We leggen het je graag uit!

Voor degenen die het niet weten, het idee voor Something & Nothing kwam van The Gun pub op Well Street, London. De pub was zes maanden actief en mede-oprichter Oliver Dixon had met enthousiasme genoten van de geneugten van de kranen, planken en koelkasten... het was tijd om een kleine pauze te nemen van de drank. Wat te drinken in een pub en je niet buitengesloten voelen?

Dit is (naast vele andere) de vraag die de reis begon om 's werelds best smakende frisdrank te creëren. Het moest natuurlijk, gezond, volwassen zijn en vooral op de smaakafdeling knallen. Olly sloeg vervolgens de handen in elkaar met Rupert Pugsley en na een jaar van proeven, discussiëren en ontdekken was Something & Nothing geboren.

Maar hoe noem je de drankjes?

Ze hebben meer smaak dan gearomatiseerd water, maar ze hebben geen toegevoegde suikers en bevatten weinig calorieën, dus frisdrank voelt niet helemaal goed. Something & Nothing zit in het midden (wat nooit als een goede plek voelt). Seltzer, een typisch Amerikaanse uitdrukking, voelde goed en het verschilpunt in het VK, hoewel soms uitdagend, kwam hen goed van pas.

Nu, 4 jaar later, zijn de dingen verschoven. Het lawaai rond hard seltzers heeft klanten in de war gebracht en wat nog belangrijker is, is dat er een evolutie is in de smaak van de consument in 's werelds grootste drankencategorie, frisdranken. Naarmate iedereen gezonder wordt, moet frisdrank dat ook doen en die ongemakkelijke middenweg tussen gearomatiseerd water en frisdrank is nu in feite de goede plek. 

Wat we zien aan de hand van verkoopgegevens en feedback van klanten, is dat Something & Nothing de traditionele frisdrankmomenten van mensen vervangt. Onze aanvankelijke zorgen om onze wagen aan deze categorie te koppelen of er middenin te zitten, zijn nu onze grootste kansen. De Soda-categorie is enorm, veel groter dan puur ter hydratatie óf functie, maar de firs categorie stagneert ook en mag wel wat opgescgud worden - zo vinden we ook bij Dorstlust.
Door de kwaliteit van de ingrediënten van Something & Nothing, en daarmee smaak en iconisch merk zet Something & Nothing een nieuwe standaard. Door de naam te veranderen in Premium Soda plaatsen ze zich stevig waar ze willen zijn in het schap/koelkast/bar/studio/werkplek en geeft het meer duidelijkheid aan de consument. 

Dus: voor Something & Nothing is seltzer dood, lang leve Premium Soda.


P.S. de meermaals bekroonde vloeistof is precies hetzelfde, don't ya worry!

Het product