Verzending in heel NL
Groothandel in andere dranken
We’re hiring! Drivers & Orderpickers
HERFSTASSORTIMENT

HERFSTASSORTIMENT

Geplaatst door Sebas on 03.10.22

De herfst nadert met rasse schreven en wij laten zien dat dat helemaal geen straf is; enter kleurrijke dranken die passen bij het seizoen. Van nieuwe Nederlandse aanwinsten tot herfstig seizoensbier, najaarssoda's, cider en alcoholvrije inspiratie. Vallende blaadjes en korte knusse dagen vraagt om een ander assortiment. In deze blog lichten wij dé perfecte dorstlessers uit voor het naseizoen. Herfstige smaken voor wanneer de regen zachtjes tegen het raam van de kroeg tikt, en de kaarsjes weer op tafel mogen. Al met al hebben we veel lekkers voor je klaarstaan. We hebben er zin in!

Appel-peer fris
Maar wat drinken we dan deze herfst? Wij denken bij de herfst aan peren, appels, pompoenen, thee en kruiden. Dus let’s kick off met de Apfel-Birne Limonade (appel-peer) van onze vrienden van Aqua Monaco uit München. Deze biologische limonade bevat maar 2,6 gram suiker per 100ml. Een lekkere dorstlesser voor na een flinke wandeling in het bos, en door zachte bescheiden bubbel ook heel geschikt voor jongere fijnproevers.

Herfstbier
Dan hebben we de Lowlander Pumpkin Weizen. Say whut? Bier met pompoen? Yes bij Lowlander doen ze het gewoon… Deze botanische weizen is gemaakt met leftover pompoen, sinaasappelen en als smaakmakers zijn er aan het brouwsel kaneel, gember en kardemom toegevoegd. Is dit bier voor iedereen? Dat misschien niet, maar wij vinden het écht een topper, een mooi alternatief voor de bokbierdrinker. Onpopulair opinion: is bokbier niet gewoon passé?

Mate
Last van een najaars-dippie en iets meer energie nodig? Mate incoming, maar probeer dan eens het nieuwe Mojo Maté. Twee lieve lokale enthousiastelingen met een passie voor Zuid-Amerikaanse maté thee hebben een waanzinnig lekkere Maté soda gebrouwen. Een lokaal alternatief voor de maté’s die wij al in ons assortiment hebben. Wat ons betreft is de Mojo Original de nieuwe instap maté uit het Dorstlust portfolio. Deze moet je proeven hoor. 

Cider 
We gaan weer even terug naar de appels, en komen uit bij Jean Cidre, een vet lekkere Franse cider van lokale makelarij in een gezellig grote fles. Denk je met weemoed terug aan de zomer? Deze biologische Cider brengt je terug naar de zomerse sferen, volgens de makers is dit de Franse zomer in een fles. Wat je proeft: rijp fruit, friszure tonen van appel, en in de neus vind je die fijne fruitbloesem. Deze brut Breton Biologique” pairt bijzonder lekker met een herfstige borrelplank. 

Mocktails
We eindigen met mocktails, tuurlijk laten wij ons licht schijnen op de mooiste alcoholvrije alternatieven deze herfst. Want hey, om de sober curious movement kun je gewoonweg niet meer heen. De mannen van Kever hebben wat ons betreft een stevige benchmark neergezet voor non-alcoholische spirits met de Kever Amsterdam Virgin. Deze drank is gedistilleerd met Indonesische kruiden zoals kardemom, kruidnagel citroengras en rode peper. Gebruik deze non-alcoholische spirit als alternatief voor gin of jenever, in mix met AQ tonic of de Herbal Moscow van Brand Garage - YEHESSSS IT’s ALMOST BACK… de laatste week oktober.


Proeven?
Bestel hier je Sample Pakket, en ontvang deze bij je volgende bestelling.Het product